Gwarantujemy, że nasz rarytas czekoladowo korzenny zachwyci nie tylko zwolenników KETO. Prezentujemy nasze czekoladki w wyjątkowo świątecznej odsłonie ?
Składniki
Masa korzenna:
Masło orzechowe
50 gr
Masło
30 gr
Maskarpone
30 gr
Słodzik rozpuszczony w 2 łyżkach wrzątku
25 szt
Żelatyna
5 gr
Goździki mielone
1/2 łyżeczki
Kakao
25 gr
Aromat pomarańczowy i rumowy
6 kropelek
Mielone orzechy laskowe
30 gr
Przygotowanie
Rozpuszczamy słodzik i żelatynę w 2 łyżkach wrzątku.
Masło wraz z masłem orzechowym podgrzewamy kilka sekund w mikrofalówce.
Orzechy mielone prażymy kilka sekund na patelni
Mieszamy żelatynę wraz z delikatnie rozpuszczonymi masłami i aromatami, całość energicznie mieszamy lub blendujemy. Dodajemy stopniowo orzechy przemieszane z kakao ( 5 gr zastawiamy na posypkę) i goździkami. Gdy masa będzie już chłodniejsza dodajemy mascarpone i ugniatamy.
Formujemy ulubiony kształt trufli, na koniec posypując przez sitko kakaem.
Wstawiamy do lodówki lub do zamrażalki na kilka chwil.
Smacznego!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze Zaloguj się
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.Ustawienia cookiesZaakceptuj
Polityka prywatności
Privacy Overview
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Czytaj więcej
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.