Mój koszyk

0 rzeczy

Twój koszyk jest pusty.

  • Desery

KETO trufle świąteczne

Wojnar Luiza

Informacje

  • Poziom Łatwy
  • Ilość porcji 20
  • Typ kuchni Polska

Czas

  • Przygotowanie 28 min
  • Gotowanie 2 min
  • Całkowity 30 min

Składniki odżywcze

  • Białko 1 g
  • Węglowodany 1 g
  • Tłuszcz 4 g
  • Kalorie 43 Kcal

KETO trufle świąteczne

Gwarantujemy, że nasz rarytas czekoladowo korzenny  zachwyci nie tylko zwolenników KETO. Prezentujemy nasze czekoladki w wyjątkowo świątecznej odsłonie ?

Składniki

Masa korzenna:
  • Masło orzechowe
    50 gr
  • Masło
    30 gr
  • Maskarpone
    30 gr
  • Słodzik rozpuszczony w 2 łyżkach wrzątku
    25 szt
  • Żelatyna
    5 gr
  • Goździki mielone
    1/2 łyżeczki
  • Kakao
    25 gr
  • Aromat pomarańczowy i rumowy
    6 kropelek
  • Mielone orzechy laskowe
    30 gr

Przygotowanie

  1. Rozpuszczamy słodzik i żelatynę w 2 łyżkach wrzątku.
  2. Masło wraz z masłem orzechowym podgrzewamy kilka sekund w mikrofalówce.
  3. Orzechy mielone prażymy kilka sekund na patelni
  4. Mieszamy żelatynę wraz z delikatnie rozpuszczonymi masłami i aromatami, całość energicznie mieszamy lub blendujemy. Dodajemy stopniowo orzechy przemieszane z kakao  ( 5 gr zastawiamy na posypkę) i goździkami. Gdy masa będzie już chłodniejsza dodajemy mascarpone i ugniatamy.
  5. Formujemy ulubiony kształt trufli, na koniec posypując przez sitko kakaem.
  6. Wstawiamy do lodówki lub do zamrażalki na kilka chwil.Smacznego!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze Zaloguj się

Bądź na bieżąco

NEWSLETTER

Zapisz się do newslettera aby dostawać informacje o nowych wpisach, artykułach, promocjach i konkursach.