Po raz kolejny trener personalny wchodzi do kuchni i zakłada na siebie fartuszek. Duża ilość białka oraz jedyne 144kcal to moja propozycja na dziś.
Składniki
Pierś z indyka
150g (jedna)
Musztarda
(np. sarepska lub dijon)
1 łyżka
Sól
1 łyżeczka
Pieprz
1 łyżeczka
Majeranek
1 łyżeczka
Papryka słodka
1 łyżeczka
Papryka ostra
1 łyżeczka
Czosnek granulowany
1/2 łyżeczki
Przygotowanie
Pierś z indyka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę : mieszamy musztardę z pozostałymi przyprawami a następnie dokładnie nacieramy nią indyka i wstawiamy do lodówki na minimum dwie godziny.
Zamarynowane mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Po godzinie pieczenia zdejmujemy pokrywkę z żaroodpornego naczynia / ostrożnie rozcinamy rękaw do pieczenia od góry i dopiekamy mięso przez około 20 minut.
Gotową pierś można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze Zaloguj się
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.Ustawienia cookiesZaakceptuj
Polityka prywatności
Privacy Overview
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Czytaj więcej
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.