Mój koszyk

0 rzeczy

Twój koszyk jest pusty.

  • Przepisy

  • Wszystkie wpisy

Przepis low carb, czyli pieczona pierś z Indyka

Informacje

  • Poziom Bardzo łatwy
  • Ilość porcji
  • Typ kuchni

Czas

  • Przygotowanie
  • Gotowanie
  • Całkowity

Składniki odżywcze

  • Białko 29g
  • Węglowodany 2g
  • Tłuszcz 3g
  • Kalorie 144 Kcal

PIERŚ Z INDYKA LOW CARB

Po raz kolejny trener personalny wchodzi do kuchni i zakłada na siebie fartuszek. Duża ilość białka oraz jedyne 144kcal to moja propozycja na dziś.

Składniki

  • Pierś z indyka
    150g (jedna)
  • Musztarda
    (np. sarepska lub dijon)
    1 łyżka
  • Sól
    1 łyżeczka
  • Pieprz
    1 łyżeczka
  • Majeranek
    1 łyżeczka
  • Papryka słodka
    1 łyżeczka
  • Papryka ostra
    1 łyżeczka
  • Czosnek granulowany
    1/2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę : mieszamy musztardę z pozostałymi przyprawami a następnie dokładnie nacieramy nią indyka i wstawiamy do lodówki na minimum dwie godziny.
  2. Zamarynowane mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
  3. Po godzinie pieczenia zdejmujemy pokrywkę z żaroodpornego naczynia / ostrożnie rozcinamy rękaw do pieczenia od góry i dopiekamy mięso przez około 20 minut.
  4. Gotową pierś można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze Zaloguj się