Pulpety wołowe z korniszonami na parze



Poziom trudności

Tagi:




Składniki odżywcze
Białko 110g
Tłuszcz 26g
Węglowodany 13g
Kalorie 740
Składniki
Sposób przygotowania
  • Cebulę oraz korniszony drobno kroimy.
  • zmielonego mięsa wołowego dodajemy jajko, przyprawy, otręby owsiane oraz pokrojone wcześniej korniszony z cebulą.
  • Całość dokładnie mieszamy.
  • Formujemy kuleczki (najlepiej lekko mokrymi dłońmi).
  • Wstawiamy do parowaru (można też włożyć do durszlaka zawieszonego na garnku) i gotujemy na parze przez około pół godziny.
  • Pulpeciki genialnie komponują się z sosem na bazie jogurtu naturalnego np. tzatziki lub pietruszkowym.

Zobacz także inne wpisy z mojego bloga

Prosty sposób na idealną sylwetkę

Jak myślicie, co jest najczęstszą przyczyną niepowodzeń związanych z utrzymaniem diety czy konsekwentnym wytrwaniu w treningach? Brak czasu, ...

Kwiecień 25, 2018

Detoks komórkowy – czy głodówka jest zdrowa?

Klasyczna głodówka polega na całkowitym zaprzestaniu jedzenia na określony czas. Wielu autorów uznaje post jako metodę leczniczą, a nie rodzaj ...

Kwiecień 23, 2018

Indeks glikemiczny – przydatny czy bezużyteczny?

Indeks glikemiczny – pewnie każdy z nas o nim słyszał. To popularny wskaźnik określający tempo wzrostu stężenia cukru we krwi. Produkty o ...

Kwiecień 23, 2018