Mój koszyk

0 rzeczy

Twój koszyk jest pusty.

  • Przepisy

  • Wszystkie wpisy

Pulpety wołowe z korniszonami na parze

Informacje

  • Poziom Trudny
  • Ilość porcji
  • Typ kuchni

Czas

  • Przygotowanie
  • Gotowanie
  • Całkowity

Składniki odżywcze

  • Białko 110g
  • Węglowodany 13g
  • Tłuszcz 26g
  • Kalorie 740 Kcal

PULPETY WOŁOWE Z KORNISZONAMI

Danie, które wspomaga Twoją ciężką pracę na siłowni to zawsze danie godne Twojej uwagi. Dzisiaj Twój trener osobisty przygotował dla Ciebie posiłek ze sporą ilością pełnowartościowego białka!

Składniki

  • Korniszony
    (małe)
    kilka
  • Cebula
    1 szt.
  • Wołowina
    (udziec / polędwica)
    500g
  • Jajko
    1 szt.
  • Majeranek
    1 łyżeczka
  • Pieprz
    1/2 łyżeczki
  • Sól
    szczypta
  • Otręby owsiane lub żytnie
    1 łyżka

Przygotowanie

  1. Cebulę oraz korniszony drobno kroimy.
  2. zmielonego mięsa wołowego dodajemy jajko, przyprawy, otręby owsiane oraz pokrojone wcześniej korniszony z cebulą.
  3. Całość dokładnie mieszamy.
  4. Formujemy kuleczki (najlepiej lekko mokrymi dłońmi).
  5. Wstawiamy do parowaru (można też włożyć do durszlaka zawieszonego na garnku) i gotujemy na parze przez około pół godziny.
  6. Pulpeciki genialnie komponują się z sosem na bazie jogurtu naturalnego np. tzatziki lub pietruszkowym.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze Zaloguj się