Pulpety wołowe z korniszonami na parze



Poziom trudności

Tagi:




Składniki odżywcze
Białko 110g
Tłuszcz 26g
Węglowodany 13g
Kalorie 740
Składniki
Sposób przygotowania
  • Cebulę oraz korniszony drobno kroimy.
  • zmielonego mięsa wołowego dodajemy jajko, przyprawy, otręby owsiane oraz pokrojone wcześniej korniszony z cebulą.
  • Całość dokładnie mieszamy.
  • Formujemy kuleczki (najlepiej lekko mokrymi dłońmi).
  • Wstawiamy do parowaru (można też włożyć do durszlaka zawieszonego na garnku) i gotujemy na parze przez około pół godziny.
  • Pulpeciki genialnie komponują się z sosem na bazie jogurtu naturalnego np. tzatziki lub pietruszkowym.

Zobacz także inne wpisy z mojego bloga

3 porady na ogromne bicepsy

W związku z Waszymi licznymi prośbami dziś przygotowałem 3 porady dotyczące treningu bicepsów.

Październik 29, 2017

Pulpety wołowe z korniszonami na parze

Duża ilość białka, dobra porcja tłuszczu i śladowe ilości węglowodanów - to danie nie tylko jest smaczne ale również dobrze działa na Twoją sylwetkę!

Sierpień 1, 2016

3 porady na potężne tricepsy

Aby ręce prezentowały się okazale trzeba pracować nie tylko nad bicepsem ale i nad tricepsem. Oto porady, które przenoszą trening na zupełnie ...

Lipiec 28, 2016