Mój koszyk

0 rzeczy

Twój koszyk jest pusty.

  • Desery

KETO koko - czekoladowe ptasie mleczko

Wojnar Luiza

Informacje

  • Poziom Łatwy
  • Ilość porcji 24 ( 35 g)
  • Typ kuchni Polska

Czas

  • Przygotowanie 120 min
  • Gotowanie 3 min
  • Całkowity

Składniki odżywcze

  • Białko 2 g
  • Węglowodany 1,5 g
  • Tłuszcz 8 g
  • Kalorie 84 Kcal

KETO koko – czekoladowe ptasie mleczko

Dieta ketogeniczna nie musi być nudna, tym razem KETO ptasie mleczko od KETOaddiction w kokosowo czekoladowej odsłonie. Puszyste i aksamitne – wyśmienite.

Składniki

Masa czekoladowa
  • Śmietanka 36%
    400 ml
  • Kakao
    3 łyżki
  • Żelatyna rozpuszczona w 100 ml wody
    20 gr
  • Słodzik ( Lidl )
    20 szt.
  • Aromat olejek waniliowy
    3 krople
  • Aromat olejek pomarańczowy
    3 krople
Masa śmietankowo - kokosowa
  • Mleczko kokosowe kremowe - gęste
    250 ml
  • Żelatyna rozpuszczona w 70 ml wody
    15 gr
  • Aromat olejek śmietankowy
    5 kropel
  • Słodzik ( Lidl )
    10 szt.
  • Mąka kokosowa lub drobne wiórki
    15 gr
Opcjonalne dodatki/dekoracje:
  • Polewa ( rodzaj i ilość do wyboru )
    10 - 50 ml
  • Wiórki kokosowe
    5 gr
  • Porzeczki lub jagody
    50 gr

Przygotowanie

  1. Osobno rozpuszczamy słodzik w 100 ml wrzątku, dodajemy żelatynę i mieszamy aż jej do rozpuszczenia. Dodajemy aromaty i kakao, wszystko miksujemy i odstawiamy do ostudzenia.
  2. Gdy żelatyna ostygnie i zacznie tężeć ubijamy na sztywno śmietankę 36%  w osobnym pojemniku. Po ubiciu śmietanki łączymy stopniowo obie masy pomału i delikatnie mieszając (ręcznie). Wylewamy do silikonowej płaskiej foremki. Odstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje rozpoczynamy przygotowanie drugiej. 
  3. Mleczko kokosowe łączymy z mąką kokosową i odstawiamy na 10 minut. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku razem ze słodzikiem i aromatami. Po ostudzeniu roztworu żelatyny mieszamy obie masy. Wylewamy na zastygniętą już wcześniej warstwę czekoladową. Odstawiamy do lodówki
  4. Kroimy w kosteczkę wg uznania :)U nas  wychodzą  24 szt. ( T 85 %, W 6 %, B 9 % )
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze Zaloguj się

Bądź na bieżąco

NEWSLETTER

Zapisz się do newslettera aby dostawać informacje o nowych wpisach, artykułach, promocjach i konkursach.