Mój koszyk

0 rzeczy

Twój koszyk jest pusty.

  • Przepisy

  • Wszystkie wpisy

Przepis low carb, czyli fit faworki (chrusty)

Informacje

  • Poziom Bardzo łatwy
  • Ilość porcji
  • Typ kuchni

Czas

  • Przygotowanie
  • Gotowanie
  • Całkowity

Składniki odżywcze

  • Białko 6g
  • Węglowodany 32g
  • Tłuszcz 7g
  • Kalorie 221 Kcal

FAWORKI LOW CARB

Trener personalny nawet w taki dzień jak tłusty czwartek musi trzymać formę. Nie byłbym sobą gdybym nie przygotował na ten dzień FIT faworków.

Składniki

  • Mąka jaglana
    1,5 szklanki
  • Mąka żytnia
    (typ 720)
    2 łyżki
  • Żółtka
    3 szt.
  • Śmietana 18%
    100g
  • Proszek do pieczenia
    1 łyżeczka
  • Erytrytol
    3 łyżki
  • Smalec do smażenia
    -

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zagniatamy na stolnicy na jednolite ciasto. Następnie rozwałkowujemy na jak najcieńszy placek.
  2. Rozwałkowane ciasto kroimy na romby. Tradycyjne faworki jeszcze nacinamy po środku i wywijamy. Mąką jaglana jest jednak bardziej krucha, więc byłby to nie lada wyczyn.
  3. Przygotowane faworki smażymy na głębokim tłuszczu, najlepiej na smalcu, aż do zrumienienia (uwaga, żeby nie spalić), a następnie wyciągamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze Zaloguj się

Bądź na bieżąco

NEWSLETTER

Zapisz się do newslettera aby dostawać informacje o nowych wpisach, artykułach, promocjach i konkursach.