Fit faworki (chrusty)



Poziom trudności

Tagi:




Składniki odżywcze
Białko 6g
Tłuszcz 7g
Węglowodany 32g
Kalorie 221
Składniki
Sposób przygotowania
  • Wszystkie składniki zagniatamy na stolnicy na jednolite ciasto. Następnie rozwałkowujemy na jak najcieńszy placek.
  • Rozwałkowane ciasto kroimy na romby. Tradycyjne faworki jeszcze nacinamy po środku i wywijamy. Mąką jaglana jest jednak bardziej krucha, więc byłby to nie lada wyczyn.
  • Przygotowane faworki smażymy na głębokim tłuszczu, najlepiej na smalcu, aż do zrumienienia (uwaga, żeby nie spalić), a następnie wyciągamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Zobacz także inne wpisy z mojego bloga

Prosty sposób na idealną sylwetkę

Jak myślicie, co jest najczęstszą przyczyną niepowodzeń związanych z utrzymaniem diety czy konsekwentnym wytrwaniu w treningach? Brak czasu, ...

Kwiecień 25, 2018

Detoks komórkowy – czy głodówka jest zdrowa?

Klasyczna głodówka polega na całkowitym zaprzestaniu jedzenia na określony czas. Wielu autorów uznaje post jako metodę leczniczą, a nie rodzaj ...

Kwiecień 23, 2018

Indeks glikemiczny – przydatny czy bezużyteczny?

Indeks glikemiczny – pewnie każdy z nas o nim słyszał. To popularny wskaźnik określający tempo wzrostu stężenia cukru we krwi. Produkty o ...

Kwiecień 23, 2018