Fit pączki



Poziom trudności

Tagi:




Składniki odżywcze
Białko 7g
Tłuszcz 3g
Węglowodany 21g
Kalorie 141
Składniki
Sposób przygotowania
  • Jaja ubijamy z erytrytolem na jednolitą masę. Dodajemy szczyptę soli i ciągle miksując stopniowo dodajemy twaróg, wcześniej rozdrobniony widelcem.
  • Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Powinna mieć konsystencje gęstej śmietany.
  • Pączki smażymy w głębokim tłuszczu. W związku z tym, że masa jest dosyć lejąca, najlepiej wlewać ok. łyżki stołowej ciasta bezpośrednio do rozgrzanego tłuszczu (tak jak tradycyjne racuchy). Smażyć do zrumienienia, a następnie przewrócić na drugą stronę i zrumienić.
  • Wyciągnąć na ręcznik papierowy, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Zobacz także inne wpisy z mojego bloga

Prosty sposób na idealną sylwetkę

Jak myślicie, co jest najczęstszą przyczyną niepowodzeń związanych z utrzymaniem diety czy konsekwentnym wytrwaniu w treningach? Brak czasu, ...

Kwiecień 25, 2018

Detoks komórkowy – czy głodówka jest zdrowa?

Klasyczna głodówka polega na całkowitym zaprzestaniu jedzenia na określony czas. Wielu autorów uznaje post jako metodę leczniczą, a nie rodzaj ...

Kwiecień 23, 2018

Indeks glikemiczny – przydatny czy bezużyteczny?

Indeks glikemiczny – pewnie każdy z nas o nim słyszał. To popularny wskaźnik określający tempo wzrostu stężenia cukru we krwi. Produkty o ...

Kwiecień 23, 2018