Mój koszyk

0 rzeczy

Twój koszyk jest pusty.

  • Przepisy

  • Wszystkie wpisy

Przepis low carb, czyli fit pączki

Informacje

  • Poziom Bardzo łatwy
  • Ilość porcji
  • Typ kuchni

Czas

  • Przygotowanie
  • Gotowanie
  • Całkowity

Składniki odżywcze

  • Białko 7g
  • Węglowodany 21g
  • Tłuszcz 3g
  • Kalorie 141 Kcal

PĄCZKI LOW CARB

Jako Twój trener personalny, muszę zadbać o Ciebie nawet w taki dzień jak tłusty czwartek. W moich pączkach nie znajdziesz ani grama cukru, dlatego zapomnij już o odmawianiu sobie przyjemności kiedy wszyscy w koło zajadają się pączkami.

Składniki

Pączki z mąki ryżowej (ok. 16 sztuk):
  • Jajka
    2 szt.
  • Erytrytol
    40g
  • Sól
    szczypta
  • Mąka ryżowa
    170g
  • Twaróg
    170g
  • Proszek do pieczenia
    1,5 łyżeczki
  • Tłuszcz do smażenia
    -
Pączki z mąki migdałowej (ok. 9 sztuk):
  • Jajko
    1 szt.
  • Erytrytol
    20g
  • Sól
    szczypta
  • Mąka migdałowa
    80g
  • Twaróg
    80g
  • Proszek do pieczenia
    niepełna łyżeczka
  • Tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Jaja ubijamy z erytrytolem na jednolitą masę. Dodajemy szczyptę soli i ciągle miksując stopniowo dodajemy twaróg, wcześniej rozdrobniony widelcem.
  2. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Powinna mieć konsystencje gęstej śmietany.
  3. Pączki smażymy w głębokim tłuszczu. W związku z tym, że masa jest dosyć lejąca, najlepiej wlewać ok. łyżki stołowej ciasta bezpośrednio do rozgrzanego tłuszczu (tak jak tradycyjne racuchy). Smażyć do zrumienienia, a następnie przewrócić na drugą stronę i zrumienić.
  4. Wyciągnąć na ręcznik papierowy, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Wyraź opinię

Komentarze

  • Crash override Crash override
    Co zamiast proszku do pieczenia, węglan sodu? Proponuję proszek w ogóle wywalić z tego blogu. Tyle mądrości a tu proszek!
    07/04/2016
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze Zaloguj się