Mój koszyk

0 rzeczy

Twój koszyk jest pusty.

  • Przekąski

Pasta mięsna z tymiankiem i estragonem

Wojnar Luiza

Informacje

  • Poziom Łatwy
  • Ilość porcji 10
  • Typ kuchni Polska

Czas

  • Przygotowanie 30 min
  • Gotowanie 30 min
  • Całkowity

Składniki odżywcze

  • Białko 3 g
  • Węglowodany 2 g
  • Tłuszcz 20 g
  • Kalorie 188 Kcal

Pasta mięsna z tymiankiem i estragonem

Mięsna pasta od KETOaddiction to wyśmienity zamiennik klasycznego smalczyku, doda wykwintnego smaku Twoim wytrawnym wypiekom. Cieszy nie tylko podniebienie ale i odpowiednio udekorowana jest prawdziwą ozdobą na każdym stole.

Składniki

  • Mielona słonina
    200 g
  • Mielone wołowe
    100 g
  • Przyprawy np.: Tymianek, estragon, pieprz, sól, papryczki chili, czosnek
    2 g
  • Słonecznik łuskany
    10 g
  • Pistacje
    10 g
  • Pestki dyni
    10 g
  • Pomidor suszony
    5 g
  • Śmietana 18%
    5 g

    Przygotowanie

    1. Mieloną, świeżą słoninę rozpuszczamy w niskiej temperaturze lub mikrofalówce często mieszając.
    2. Przelewamy słoninę do garnuszka dodajemy mieloną wołowinę i przyprawy. Wszystko blendujemy na gładką masę.
    3. Przekładamy do foremki i dekorujemy śmietanką, czosnkiem, chilli, słonecznikiem, pestkami dyni i pistacjami.
    4. Zapiekamy ok 30 min. w temp. 180'CChłodzimy :) 
    Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze Zaloguj się