Mój koszyk

0 rzeczy

Twój koszyk jest pusty.

  • Przepisy

  • Wszystkie wpisy

Przepis low carb, czyli lody z avokado

Informacje

  • Poziom Łatwy
  • Ilość porcji
  • Typ kuchni

Czas

  • Przygotowanie
  • Gotowanie
  • Całkowity

Składniki odżywcze

  • Białko
  • Węglowodany
  • Tłuszcz
  • Kalorie

LODY LOW CARB

Odpowiednio skomponowane składniki z bezsmakowego awokado tworzą pyszny deser.

Kolejny raz trener personalny zamieni się w kucharza, aby przygotować dla Ciebie małe wspomnienie lata! W dzisiejszym przepisie użyjemy awokado jako bazy. Jak wiadomo jest to niezbyt wyrazisty owoc przez co często stanowi wyzwanie kulinarne i wymaga doboru produktów, które wzbogacą smak. My proponujemy dodać czekoladę i miętę, dzięki czemu uzyskamy dietetyczna wersję lodów, bez cukru, bez nabiału, sztucznych barwników i aromatów. Kremowe i puszyste z delikatnym aromatem wanilii i mięty...

Musisz ich spróbować!

Składniki

  • Awokado
    (duże)
    2 szt.
  • Mleko kokosowe
    puszka
  • Gorzka czekolada 90%
    1/2 tabliczki
  • Ksylitol
    10-15g
  • Wanilia
    -
  • Mięta
    -

Przygotowanie

  1. Blendujemy 2 obrane awokado
  2. Do zblendowanej masy dodajemy puszkę mleka kokosowego, pokruszoną czekoladę (ok. pół tabliczki), 1-2 łyżeczki ksylitolu, wanilię, pokrojoną lub otartą miętę i na koniec wszystko miksujemy.
  3. Dobrze wymieszaną masę wstawiamy do zamrażarki.
  4. Dekorujemy lody listkiem mięty, ewentualnie polewamy syropem czekoladowym 0kcal i delektujemy się smakiem.

Wyraź opinię

Komentarze

  • Ania Ania
    Jaki jest zawartość WTB na 100g takich lodów? :)
    05/01/2016
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze Zaloguj się

Bądź na bieżąco

NEWSLETTER

Zapisz się do newslettera aby dostawać informacje o nowych wpisach, artykułach, promocjach i konkursach.